Petant-la en els 10000 de Lexus Croydon 16/10/2011


Cronica del Guille:

Crec que les rutines pre-cursa s'hauran de revisar. Aquest cop va anar així. Dissabte tarda m'agafa mal rollo perque porto 3 dies sense fer esport i el sogre m'està inflant a dolços i tiberis varis. La setmana abans havia vist que hi havia un parell de curses per la zona, així que a les 00:30 (ja diumenge) em poso a mirar a on i si hi ha inscripció el mateix dia. Puta mare.....hi ha una a 30min de casa. Total que li dic a la gigi (que ja està dormida) que l'endemà piraré a les 7:30 per fer la cursa i tornar a casa a les 11:30. Llegeixo les bases i veig en els resultats de l'any anterior que no és de molt nivell, però és l'excusa perfetce per treure'm del llit i cremar el cordero amb cigrons i verdures que m'acabo de jalar.
Diumenge faig la bossa i surto de casa a les 7:30, això si, esmorzar fort i descarga completa. Arribo amb temps, i després de la inscripció escalfo una mica. Les pulsacions es disparen a 165 a la mínima, així que penso que no és un bon dia. Vaig amb una samarreta de màniga llarga i la dels dragons de tirants a sobre, fredolic com sempre. La sortida és a un parc amb verd a tope. 10min abans de començar ja estic preparat quan sento pels altaveus que no es pot portar música, i no se que fer amb el mp3 que porto. ...hi ha una valla de ferro i el deixo a la base d'una de les estaques entre la gespa alta. El sol es comença a notar així que samarreta de màniga llarga fora i la penjo també a la valla. La cursa em pot sortir cara. Hi ha calaixos per temps i em poso al sub45 (entre els 30-40 primers), els organitzadors diuen que durant la cursa creuem un pas a nivell, i que si els bobbys diuen que s'ha de parar, es para. Vaya tela penso, com per anar primer i que el pas a nivell faci funcions de safty car. En teoria està programat perque els primers no pillin, però ves a saber.
Tret de sortida i sensació molt guapa la de veure que estic entre els primers. El km 1 és de lleugera pujada, així que la perspectiva em deixa veure el primer. A més em dedico a avançar força gent. En aquest moment penso que el garmin a prendre pel cul, no en vull saber res, correré en funció de les sensacions i la posició en cursa. Cada cop avanço a menys gent i cap al km 3 estabilitzo la posició. El recorregut te pujades i baixades i jo guanyo temps a les pujades i el perdo a les baixades. En una d'elles m'adelanta la primera tia, una rosseta canyón, però a la següent pujada la torno a passar i ja no la veig més. Ni un cop d'ull al garmin, ni de reüll, no vull ni saber el km en el que estic. Passo per l'avituallament però no paro ni de conya, de fet encara estan muntant la paradeta amb les aigües. No se quin ritme porto, no en tinc ni idea, crec que està be però les pujades em dona la sensació que penalitzen. Em trobo un cartell que posa km 7, buffff.....això ja s'acaba i em queden forces. Toca apretar, durant el km 8-9 adelanto a 2 (és de pujada suau i noto que puc mantenir el ritme de la baixada). Baixadeta i els últims 200m de pujada fins que giro i em trobo la recta de meta. Veig que el crono marca 36:50 i flipo. El primer que faig quan creuo la meta és mirar el garmin esperant veure 9km i pico, però marca 10. Joder. Em pengen medalleta el speaker em felicita, dutxeta i pa casa.
Per tranquil·litzar els ànims us diré que crec que la cursa era molt ràpida, o almenys a mi els canvis de pujades-baixades m'anaven be (perque eren suaus). També pot ser que falti algun metre, mai se sap, faré el recorregut amb mapmyrun a veure que diu (ja l'he fet i em surt 10km 150m). Però és oficial i cronometrat així que us toca apretar. ;).

temps: 37:06 (18:38-18:28)
posició: 13 de 515
ppm: 179

Fins aviat

5 comentaris:

  1. Capi, tremola, que les teves marques perillen!

    ResponElimina
  2. El Guille em recorda a un company de facultat, perquè no dir-ho una mica repel·lent, que deia que mai tenia temps per estudiar, abans dels examens es quedava en blanc...i després el molt puta treia excel·lents...
    Mikel

    ResponElimina
  3. Guille...brutal!! ets una màquina!! Aquest temps pocs poden arribar només pocs cracks hi arriben!

    Enhorabona...Dragons....us veig molt forts!!!

    Apa fins la propera!!...a veure si entrenant amb vosaltres puc arribar a prop dels 41´...jajaja però seré el més ràpid per sobre 100kgs!! jajaja ...els panellets han fet furor!

    Una abraçada i Forçca Dragons!

    Xavi.

    ResponElimina
  4. Mikel, només et falta el "perdoneu, però algú ho havia de dir"
    Sigui com sigui jo ja m'he trobat al Guille més d'una vegada entrenant a saco per la muntanya, i posats a rebelar secrets, sé que el Capi va provar de fer un 10mil el passat diumenge per superar al Guille... sense èxit.

    ResponElimina
  5. Mikel, t'ho accepto, va ser una mica a traició, però jo vaig dir que estava en bona forma....això si, pensa que la cursa era tota de baixada. Ens pujaven en elicòpter i haviem de baixar 10k.

    Merci Xavi, aquests entrenaments de dragons els dijous han de donar fruit. Es veritat que s'hauria de compteir per pes com a la boxa.

    Pau, jo no sóc el que dobla sessions i entrena amb atletes d'elit. Al Ferran no el calentis que darrerament hi ha friccions entre nosaltres, ja no em xiva els entrenaments clau que fa amb el seu trainner de terrassa.

    ResponElimina